– Noe lignende har ikke vært gjort før. Sikkerheten til de som skal gjøre jobben må ivaretas på beste måte, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune.

I tillegg må miljøet i Gudbrandsdalslågen ivaretas, og det er vanskelig å si hvor lang tid arbeidet vil ta.

– Sammen med Statens vegvesen har vi som mål å få åpnet E6 igjen fortest mulig, sier Riseng.

En lastebil og en personbil var på brua da den kollapset i 7.30-tiden mandag morgen. Det første som skal gjøres, er å fjerne kjøretøyene. Lastebilen er dessuten fylt med kalk, og fylkeskommunen har fått tillatelse til å slippe kalken gradvis ut i Gudbrandsdalslågen.

Skryt fra politiet

Politiet skryter av de to sjåførene som ble rammet.

– De to har kommet i en tøff situasjon som de har mestret på en utrolig bra måte. Det er imponerende hvordan de håndterte situasjonen, og de har naturligvis også hatt en del hell med seg, sier påtaleansvarlig Hans Petter Ommedal i Innlandet politidistrikt til NTB.

Sjåførene er avhørt av politiet. Ingen av de to fikk større fysiske skader i hendelsen. Mari Slåen, som kjørte personbilen, sa mandag til Gudbrandsdølen Dagningen at hun fikk klatret ut av bilen og opp rekkverket på brua før hun kom seg i sikkerhet etter kollapsen.

Lastebilsjåfør Terje Brenden ble på sin side reddet ut etter en time på den kollapsede brua.

Ingen siktet i saken

Ommedal sier at ingen har status som siktet eller mistenkt i saken per nå.

– Per nå er kollapsen å anse som en ulykke. Her har man en ti år gammel bru som har fungert bra, og som har vært gjennom stadige kontroller. Så må vi se på om kontrollen har vært god nok. Det er noe vi gjennom de sakkyndige må få på plass, sier han.

Ommedal sier at han regner med at alle de involverte vil være interessert i å få saken best mulig opplyst.

Statens vegvesen har allerede varslet at de vil ha en ekstern granskning av saken.

– Vi vil hente inn eksterne ekspertuttalelser, blant annet fra ingeniørfirmaer, under etterforskningen. Vi har en del hypoteser som vi kommuniserer utad og også noen som vi holder internt inntil videre. Disse har en spennvidde fra konstruksjonsfeil til belastning fra naturens side. For oss er det viktig å ikke foregripe, men å undersøke hva som har gått galt, sier Ommedal.

Interessert i videoer

Politiadvokaten sier samtidig at politiet er interessert i videoer fra dashbordkameraer på kjøretøyer som har kjørt over brua mandag morgen før kollapsen.

– Hvis noen sitter på dette vil vi gjerne at de melder seg, sier Ommedal.

E6 er stengt etter at brua falt ned på motorveien. Omkjøringen går via Tretten sentrum eller riksvei 3. Det får store konsekvenser for lokalbefolkningen.

Samferdselssjef Aud M. Riseng sier til NRK at det kan være en mulighet å sette opp en midlertidig bru.

– Statens vegvesen har en bruberedskap som kanskje kan gi mulighet for å låne en midlertidig bru. Det har vært der tidligere, sier Riseng.