Mannen var ruset og skal ha troppet opp i den tro at det var fattet et vedtak om nødpenger. Det var det ikke, informerte saksbehandleren, som tilbød ham en matpose, skriver Agderposten.

Dette falt ikke i god jord hos mannen, som sa at han ikke ville dra før han fikk pengene. Han slo i bordet, kastet et eple i skranken og skal ha sagt følgende:

– Hadde dette vært på Nav i Oslo så skulle jeg ha slått deg i skallen med en machete, men siden vi er i Arendal og jeg har skjerpet meg, så skal jeg ikke gjøre det.

For machete, det hadde han. Det ble klart da politiet pågrep ham. Nav-saksbehandleren, som kjente mannen fra før, ble ikke umiddelbart skremt. Men hun skal ha blitt svært redd da hun fikk vite om våpenfunnet i en slire under jakka, står det i rettsdokumentene.

Det nevnes videre at saksbehandleren innledningsvis mente at mannen, som er i en rehabiliteringsfase, bare ville tøffe seg.

En rekke andre mindre forhold ble også behandlet i Agder tingrett. I tillegg til 32 timer med samfunnsstraff, inndras kniver og macheten.