Forhandlingene i dag startet med spørsmål fra forsvarerne til video- og lydopptak som ble spilt av for retten torsdag. På overvåkningsvideoen fra banklokalene, fikk retten se flere maskerte personer, deriblant tre personer ved velvet. Toska har selv forklart at han er den ene, politiet mener at Betew skal være en av de to andre.

Personen er iført slalombriller, og det er derfor vanskelig å si noe om hudfargen til vedkommenede. Politiet mener brillene ble brukt nettopp for å skjule hudfargen. Betew er den eneste mørhudede av de tiltalte, og skal tidligere ha benyttet briller for å skjule sin identitet.

Betews forsvarer, Marius Dietrichson, stilte i dag flere inngående spørsmål om politiets vurdering av hudfarge på ranerne som er fanget av overvåkingskameraene. Politimannen som har hatt ansvar for videoanalysene, Finn Arve Paulsen, hadde problemer med å gi konkrete svar. Han sa det ikke har lykkes å stadfeste hudfarge på alle ranerne på grunn av videoens dårlige kvalitet. Politiet har heller ikke klart å følge hver enkelt raners bevegelser i lokalet.

Dietrichson kom så med en anmodning om å få høydemålt personen politiet mener er Betew.

- Jeg ber om at denne personen på videoopptaket også høydemåles. Det er egnet til å utelukke Betew som ransmann, hevdet Dietrichson.

Oslo Politidistrikt har tidligere høydemålt tre av ranerne på videoen, blant annet David A. Toska. Videofilmen politiet har hentet ut er derimot av dårlig kvalitet, og Paulsen understreket at det er prøvd å foreta høydeanalyser der det har vært teknisk mulig. Han understreket også at høyden måles som høyde over gulvet. Det betyr at målingene ikke alltid er helt nøyaktig. En person kan bli målt til å være lavere enn han i virkeligheten er dersom han står med bøyde knær eller krum rygg på bildene anaylsen hentes fra. Et eksempel er Toska: Han er målt til å være 1,69, mens han selv hevder å være 1,70. Betew måler 1,85. Ingen av de ranerne som er høydemålt er i nærheten av å nå opp til den høyden.

- Vi får rette en forespørsel om dette. Klarer vi det, så klarer vi det. Klarer vi ikke det, så klarer vi ikke det, kommenterte sorenskriver Helge Bjørnestad

Ifølge politet har tre ranere brukt skibriller, men de utelukker ikke at det kan være fler. Ifølge Politet har minst en person har klart å skjule hudfargen sin helt.