Natten tilbragte han i bilen ved Hillevågsvannet.

Alf-Henrik Christensen avgir nå sin forklaring i retten på Forus. Han sier at han tok følge med Erling Havnå til Stavanger etter at de møtttes tilfeldig på en bensinstasjon.

Slo av mobilHan sier også at han aldri tvilte på at Erling snakket sant da han fortalte at han skulle til Stavanger for å møte en dame og handle på Ikea. Selv var Christensen på vei til Haugesund der har han jobb. Like før Ålgård skilte de to lag. Christensen forklarer at han overnattet i båtkaia ved Hillevågsvannet natt til ransdagen.

- Jeg har alltid vært interessert i båter og det har blitt en vane å ta en tur innom båthavner når jeg er på tur, sa Christensen.

-Snakket du med noen som kan støtte denne forklaringen. Ringte du kona? spurte dommer Helge Bjørnestad

- Nei, jeg hadde akkurat kranglet så jeg snakket ikke med noen. Mobiltelefonen hadde jeg slått av.

- Hvordan var det å våkne i en sovepose i en bil ved Hillevågsvannet i April?

- Det er flott. Jeg har bodd ett år i telt så jeg er vant til å leve litt kommerlig, svarte Christensen

Christensen fortsetter nå sin forklaring om sine bevegelser ransdagen

Fikk «bot» på ØvstabøChristensen fortalte retten om «bøter»han hadde fått etter å ha passert Hunnedalsbommen på Øvstabø i Gjesdal. Rettens formann undret seg tydeligvis over denne delen av forklaringen.

Christensen fortalte retten at han ikke så sjeldent kjører fra Arendal til Haugesund, og at han har funnet ut at den raskeste veien er om Evje, Eiken, Tonstad, Hunnedalen og Ålgård. Rettens formann, sorenskriver Helge Bjørnestad, undret seg litt over dette. Han påpekte at alle han kjente som har hytte i Evje-området, mener den raskeste veien til Stavanger går om Gyadalen.

Uansett var Bjørnestad og Havnå enige om at kjøretøyer som kjører forbi Hunnedalsbommen uten brikke, blir fotografert, og om at man ikke bør kjøre denne veien hvis man har noe å skjule.

- Jeg har fått bot der før, sa Christensen.

- Ja, det er vel ikke akkurat bot, det er vel bare en innbetalingsblankett man får, påpekte Helge Bjørnestad.

Bilførerne som blir fotografert på Øvstabø, kan selv velge om de vil betale på Statoil Ålgård umiddelbart etter turen, eller om de vil få innbetalingsblankett tilsendt i posten. Men det sistnevnte er altså verken bot ellere forelegg - det er et ordinært bompengekrav på 40 kroner.