– Barnet døde i løpet av dagen, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB søndag ettermiddag.

De øvrige som er innlagt på sykehuset, er lettere skadd.

Les også: - Dette er en stor tragedie for oss

Deremed har skredet lørdag morgen krevd to menneskeliv. Lørdag gjorde Sysselmannen på Svalbard det kjent at den 42 år gamle Atle Husby døde av skadene han pådro seg da snøskredet gikk.

42-åringen ble fraktet livløs til sykehus etter det kraftige snøskredet, men gjenopplivningen lyktes ikke, og han ble erklært død.

I alt 10 hus nedenfor fjellet Sukkertoppen i Longyearbyen ble rammet av et stort snøskred lørdag formiddag. Ti personer ble fraktet til sykehus, og nå er altså to av disse omkommet.

Nå i kveld, klokka 18.00 skal Sysselmannen, Longyearbyen lokalstyre og Norges Geotekniske Institutt orienterer og svare på spørsmål fra befolkningen i Longyearbyen. Flere hus er fortsatt evakuert, og snøskredfaren er stor flere steder i Longyearbyen.

Følg utviklingen på Svalbard direkte her

– En ufattelig trist beskjed

– En veldig tung beskjed å få og tungt å bære for mange, sier sysselmann Kjerstin Askholt om at et barn døde etter snøskredet på Svalbard.

– Egentlig skulle jeg snakke om vær, men nå må jeg starte på en annen måte. Vi har fått den ufattelig triste beskjeden om at et av de to skadde barna som så mange jobbet med å redde, er bekreftet død, sier hun på et pressemøte søndag.

– Det var en tung beskjed og tungt for mange å bære, sier en beveget Askholt.

Barnet som døde, ble berget ut av et hus sammen med ytterligere et skadd barn, forteller Askholt.

– Det ble gjort en ufattelig innsats for å redde dem ut av huset.

– Vi må nå finne ulike måter å støtte hverandre på, gjennom prest og andre relevante, sier hun.