- La de få mulighet til å trekke seg tilbake et stille sted om de ønsker det, skriver Dyrebeskyttelsen på sine nettsider.

Skremmende

Mange gleder seg til å feire overgangen til et nytt år, og salget av fyrverkeri er allerede i gang. Dessverre er det mange dyr som opplever denne dagen som svært skremmende på grunn av fyrverkeriet som skytes opp. Både hunder, katter, kaniner og andre dyr kan bli skremt av smellene fra fyrverkeri.

- Hunder har for eksempel fire ganger så god hørsel som mennesker, så smellene fra rakettene kan være svært stressende. Katter som er ute denne kvelden kan bli så redde at de kan løpe langt avgårde fra nærområdet og roter seg bort. Kaniner kan også oppleve dødsangst som følge av lysglimt og smellene fra rakettene, opplyser Dyrebeskyttelsen.

SE VIDEO: Her hagler fyrverkeriet mot bolighuset i Skaun

Lang tur

Sørg for å gå en lang tur med hunden tidlig på dagen. Noen skyter også opp raketter tidlig på dagen på nyttårsaften, så katten bør være inne hele dagen.

Dyrebeskyttelsen Norge får hvert år henvendelser om hunder og katter som har forsvunnet på nyttårsaften.

Rakettredd: Før nyttårsrakettene smeller av bør hund og katt få mest mulig ro og rutiner i noen dager. Foto: Anders Fjellestad