Gunnar og Anne Synnøve Kohlflåth fra Aukra var på tur til utsiktspunktet Viewpoint Snøhetta da de så helikopteret ta av fra Hjerkinn skytefelt ved 12.00-tiden. Rett etterpå gikk det galt.

Kom plutselig røyk

- Helikopteret fikk nesten ingen høyde, det fulgte bare terrenget nedover. Plutselig kom det bare røyk. Hva i all verden svar det som skjedde sa vi. Vi stoppet, og så da at det sprang folk ned for å hjelpe til, sier Kohlflåth til adressa.no.

- Hvordan var det å se det?

- Vi så ikke at det styrtet, men bare røyken som kom opp. Da skjønte vi at det hadde skjedd noe. Men det kom veldig raskt redningshelikopter, og rett etter kom ambulanse, sier han.

- Lavtflygende helikopter

- Hva slags følelse hadde dere?

- Det var veldig rart, det var en ekkel følelse. Men vi skjønte ikke helt hva som skjedde. Vi trodde kanskje det var lavtflygende helikopter, men forsto det var noe annet da røykskyen sto opp, sier han.

Nytt helikopter

Helikopteret tilhører firmaet Pegasus Helicopter.

- Ja, vi har fått melding om ulykken, og det er vårt helikopter. Ut fra det vi har fått beskjed om, skal de som var ombord ha klart seg. Vi ønsker ikke å si mer om dette foreløpig, sier kontorsjef Gro Axelsen i helikopter-firmaet.

Helikopteret som var med i ulykken er et AS350-B3e.

Ifølge firmaets Facebook-side er dette helikopteret så nytt at det kom til Norge fra Frankrike i midten av mai. På siden står det at helikopteret vil bli benyttet på Forsvarets anleggsområde ved Hjerkinn utover sesongen.

Foto: ADRESSEAVISEN GRAFIKK