- Vi står og ser, vi er skrekkslagne og stirrer bare på den Saaben. Den humper til, men kjører ikke ordentlig , og da tror vi i allefall det er ille til med dem i bilen, forklarte Toska om flukten fra Domkirkeplassen.

Toska forklarte i retten i dag om hvordan de tre bilene flyktet i kuleregnet. Selv satt Toska i en Ford Expedititon, og var første mann av Domkirkeplassen. På veien skal de ha blitt truffet av flere skudd.

- Jeg tok da geværet og skjøt fra bilen og ut i luften.

- Er du sikker på at du skjøt ut i luften?

- Ja hundre prosent, hundre prosent. Jeg så at alle menneskene som stod i trappene ned mot havna skvatt og la seg ned.

Da de to andre bilene, en Saab og en Range Rover, skulle kjøre vekk krasjet de. Toska sier at Range Roveren kommer seg vekk fra plassen, og stopper nede ved rundkjøringen der Forden og David Toska står og venter. I Saaben som blir stående igjen på Domkirkeplassen, sitter Johhny Thendrup hardt skadet. Johnny Thendrup forklarte tidligere om hvordan passasjerene i Saaben ble fanget i en heftig skuddveksling mellom dem selv og politiet.

David Toska forklarte i dag at han var overbevist om at ranerne i Saaben var omkommet eller døende da han først ble vitne til skuddvekslingen og senere så skadene på bilen.

- Når den (saaben red. anm.) kommer nærmere ser jeg en hel haug med kulehull i frontvinduet. Jeg tror da at det er skutt inn i bilen og at de sitter og dør i bilen. I dag vet jeg at det er skutt ut av bilen.

Toska sier han trodde det er ille tiltredt med ranerene i Saaben helt til de stopper langs fluktruten for å fjerne den ødelagte støtfangeren.

- De klarte jo ikke kjøre skikkelig så jeg trodde kanskje sjåføren var omkommet. Jeg ble derfor lettet da vi stoppet og jeg skjønte at det stod bra til.