- Jeg har lagt meg så tett innpå sannheten som overhodet mulig. Jeg angrer veldig, var en gjenganger under Havnås forklaring i retten i dag.

Erling M. Havnå ble ved flere anledninger stilt til veggs av aktor under dagens krysseksaminasjon. Flere ganger avslørte aktor Havnås løgner. Havnå gjorde lite for å bortforklare dem, men la seg flat gang på gang, pekte på psykisk stress, panikk og beklaget at han hadde løyet.

En av løgnene Havnå måtte svare for, var historien om finlandshetten. Havnå har tidligere forklart politiet at han overnattet i en bil og tok på seg en finlandshette som lå der, fordi han frøys på nesen og haken. Han skal også ha sagt at han la seg ned i en sovepose. I dag gjorde Havnå det klart at dette ikke stemmer. Han overnattet aldri i noen bil. Finlandshetten ble tatt i bruk da Havnå holdt vakt ved fluktbilen. Soveposen brukte han da han overnattet på et foreløpig ukjent sted.

Aktor: - Hvorfor finner du på dette i politiavhør?

Havnå: - Jeg la meg så tett på sannheten som jeg overhodet følte at jeg kunne. At jeg ga en feilaktig forklaring beklager jeg så meget. Jeg angrer veldig.

Aktor: - Kom du med disse forklaringene for å imøtegå DNA funnene?

Havnå: - Madrassen og soveposen ble stående i lokalet der jeg overnattet. Dersom dette blir funnet er vel mitt DNA der.

Aktor: - Sier du dette om finlandshetten av samme grunn?

Havnå: - Ja det er mulig. Finlandshette hos meg er brukt til vanlig, også av mine barn. Men i dette tilfellet stemmer det at jeg ikke satt i bilen.

Aktor: - Mitt spørsmål er ikke om du bruker finlandshette til vanlig, men hvorfor du sier at du har tatt på deg finlandshette i en bil når du likevel ikke har tatt på deg en finlandshetta. Det som ligger i mitt spørsmål er om du finner på dette for å imøtegå DNA funnene?

Havnå: - Ja, det er helt opplagt det.

Da aktor Dommersnes hadde gjort seg ferdig, stilte sorenskriver Bjørnestad Havnå spørsmål om hvilke forklaring retten skal legge til grunn.

- Du har gitt mange forklaringer, som det er tydelig ikke stemmer. Er det det du har sagt i dag vi i retten skal legge til grunn?

- Ja, svarte Havnå.