Tromsdal sier til flere aviser at NRK har brutt en avtale om at det omstridte Brennpunkt-programmet, som NRK valgte å vise onsdag kveld, kun skulle sendes dersom Tromsdal skulle bli tatt av dage.

– Opptakene ble gjort i tilfelle jeg skulle bli drept, hevder Tromsdal overfor VG.

Til Dagbladet sier Tromsdal at han bløffet for politiet om at han var blitt kontaktet av NOKAS-ranerne for å hjelpe til med hvitvasking av pengene.

– Jeg hadde en Økokrim-sak hengende over meg. Jeg ville hjelpe politiet for å kjøpe meg fri fra den saken. Så smørte jeg litt tjukt på, jeg overspilte for å gjøre meg interessant, sier Tromsdal, som nå avviser at dette er en NOKAS-historie.

– I starten trodde jeg det, men etter hvert skjønte jeg at det ikke hadde noe med NOKAS-saken å gjøre. Dette fortalte jeg også til NRK. Det var snakk om andre valører og et annet persongalleri, sier Tromsdal til VG.

NRKs faktasjef Lars Kristiansen sier i en kommentar at det var riktig å sende programmet og han står fast på at opplysningene i programmet er riktige. Han sier til NRK at Tromsdal flere ganger har presset på for at dokumentaren skulle sendes.

Påtroppende Brennpunkt-redaktør Arne O. Holm hevder overfor Aftenposten at avtalen Tromsdal viser til, om at programmet skulle sendes kun dersom Tromsdal ble drept, er et falsum.