– Alle som var til stede da brannen startet, er gjort rede for, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Den første meldingen om brannen kom like etter klokken 22 tirsdag kveld.

- Trist

Per Morten Hektoen, daglig leder i PTH AS, er den største eieren av Savalen Appartementshotell. Trond Ola Hektoren driver hotellet sammen med broren.

- Det var selvfølgelig trist at dette brant ned. Men det viktigste er at ingen liv gikk tapt, sier Trond Ola Hektoen.

- De utsatte har mistet alt de eier. Vi må nå konsentrere oss om å skaffe for eksempelvis klær og helt nødvendige personlige ting, uttaler Per Morten Hektoen. Han fortsetter.

- Dette er helt uvirkelig. Aldri i min tid på Savalen har jeg opplevd brann. Brannvesenet var raskt til stede, men når flammene først får et overtak så raskt som de gjorde, er det lite å gjøre noe med.

Per Morten Hektoen anslår til Østlendingen at ti-tolv personer var i bygningen da brannen startet, men at alle disse reddet seg helskinnet ut.

– Dette er et bygg fra 1989, forteller han, og det har vært en viktig del av Savalens historie. Bygget ligger like ved skøytebanen som en gang var blant verdens raskeste utendørsbaner.

Brannen startet trolig inne i en av leilighetene, mener Hektoen.

Mistet alt han eide

Helge Støen var en av de som nettopp hadde gått til sengs da det plutselig dundret på døren.

- Jeg hadde nettopp komme til leiligheten og lå og leste i en bok  da jeg skjønte at noe måtte være galt. Ute i fellesgangen var det fullt av røyk. Vaktmesteren jobbet med å slokke ilden med boligkompleksets brannslange, forteller Støen og legger til.

- Aller først var jeg sikker på at han ville klare det, men så skjønte jeg det var umulig. Jeg måtte derfor bare komme meg ut.

Helge Støen var en av de 11 som mistet alt han eide i brannen.

- Hva tror du er årsaken til brannen?

- Jeg vet ikke. Men før jeg kom meg ut, observerte jeg ild under taket i sørenden, sier Støen.