14. juli i år døde 33 år gamle Robert Odden under slukningsarbeidet av en skogbrann i Nes i Akershus fylke. Odden fikk et akutt og alvorlig helseproblem mens han jobbet med å slukke skogbrannen.

– Det ble foretatt livreddende førstehjelp på stedet, og han ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, uttalte operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB dagen etterpå.

Funnet på bakken

Brannsjef John Arne Karlsen ved Øvre Romerike brann og redning fortalte til Romerikes Blad at Odden var alene da ulykken inntraff og at han ble funnet liggende på bakken inne på brannområdet av andre som jobbet på stedet. 33-åringen ble ansatt ved brannstasjonen på Eidsvoll i januar og har bakgrunn fra Forsvaret.

Flagget på halv stang

Tirsdag 30. juli var det begravelse for Odden i Eidsvoll kirke. Brannstasjoner rundt omkring i hele landet flagget på halv stang for å hedre minnet til en kollega som døde i tjeneste.

110-sentralen i Nord-Trøndelag skriver følgende på Facebook: «Brannstasjon i Namsos flagger idag på halv stang i respekt for en fallen kollega i tjeneste. Hvil i fred Robert».