Flere av forsvarerne stilte i dag spørsmål angående kryssilden på Domkirkeplassen. Politiet mener ranerne skjøt først, mens Jhonny Thendrup, som ble skutt i låret av den ene politimannen, hevdet i sin forklaring at politiet startet skuddvekslingen.

På politiets samband hører man hvordan politibetjent Erik Håland klokken 08:14:27.

melder:

- Det blir skutt mot meg, skudd mot meg

20 sekunder senere kommer han inn igjen:

-Jeg har avfyrt to skudd. Jeg har truffet den ene gjerningsmannen i benet.

Tviler på HålandForsvarerne mener derimot at det ikke kan ha skjedd i denne rekkefølgen. På tidspunktet Erik Håland melder om at han har avfyrt to skudd, viser video synkronisert med lydopptakene, at Håland allerede har trukket seg tilbake til bakre hjørne av Hennes & Mauritz. Forsvarerne mener han umulig kan ha truffet Thendrup derfra. Kjell A. Schumanns forsvarer, Morten Furholmen, stilte seg meget tvilende til politimannens opplysninger, og antydet at Håland løy på sambandet.

- Spørsmålet blir om Håland sier sannheten når han melder om at han er blitt skutt mot, og etterpå melder at han har avfyrt skudd. Jeg har min klare mening om det, sa han i retten i dag.

Ingen bevisOgså Jhonny Thendrups forsvarer, Jhonny Veum, benyttet anledningen til å styrke sin klients forklaring. Han ville vite om politiets etterforskere har funnet skader på H&M-bygget som tyder på at det er skutt mot Håland, eller om det i billed-og lydmaterialet er funnet bevis for at Håland er blitt beskutt på dette tidspunktet.

- Nei, vi har ikke kunnet finne noe som i lyd eller bilde viser at det blir avfyrt skudd, måtte politibetjent Finn Arve Paulsen innrømme. Han har hatt ansvaret for videoanalysene, og la i dag frem det omfattende lyd- og billedmaterialet.

Når det gjelder skader på bygget, viste Paulsen til de tekniske etterforskerne som vil slippe til i retten senere.

Dommer Helge Bjørnestad lurte så på om det ikke er mulig at Håland kan ha rykket frem igjen før han skjøt. Tre sekunder før Håland melder om skuddene, passerer nemlig en lastebil på domkirkeplassen. Lastebilen holder Håland skjult, og gir han en mulighet til å rykke frem uten å bli sett av ranerne.

- Er det ikke sånn at politiet ville benyttet en slik mulighet til å rykke frem? Ville ikke det vært naturlig? kommenterte Bjørnestad uten å få et klart svar.