– Jeg synes ikke det er Trond Giske som leverer fremtidens løsninger for Arbeiderpartiet. Jeg er ikke uenig i noe av det Trond sier. Men jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa hun, ifølge NRK.

Onsdag fikk partiet en oppslutning på 16,9 prosent i en novembermåling utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen. Arbeiderpartiet har aldri gjort det dårligere i en Opinion-måling enn i denne novembermålingen.

Trond Giske var invitert for å diskutere krisen i partiet sammen med partikolleger. Han har ved flere anledninger kritisert partiet og etterlyst større handlekraft i regjeringen. Torsdag gjentok han kritikken.

– Det er krise. Det er viktig at vi tar innover oss at det er alvorlig. Vi har vært gjennom mange kriser i Arbeiderpartiet, men det hadde sin forklaring i enkeltsaker. Nå er det en dypere tillitskrise, og i sommer var det fem år siden Ap var over 30 prosent. Det er en dyp tillitskrise som vi er nødt å gjøre noe med. Det er ingen selvfølge at et parti skal overleve, sa Giske.

AUF-leder Astrid Hoem tok kraftig til motmæle.

– Det handler om politikk, men det handler også om at det har vært veldig krevende tider, med personkonflikt og andre ting. Jeg må innrømme som AUF-leder at jeg synes det er merkelig at Trond nå prøver å være en slags lederskikkelse på venstresiden, når jeg har vært med i et AUF og Arbeiderparti der jeg har sett at han har gått mot de viktigste sakene til AUF, sa hun.