En tydelig sliten Andersen, støttet av sin forsvarer Harald Stabell, ba om å få avslutte forklaringen tre kvarter før tiden onsdag. Aktor var da ikke ferdig med sin utspørring av 29-åringen, som hadde sittet i vitneboksen det meste av dagen.

Når aktor avslutter sin utspørring torsdag, er det de andre forsvarernes tur til å spørre ut Andersen.

Han tonet i sin forklaring onsdag ned sin rolle ved å understreke at han ikke bar våpen under ranet. Flere ganger gjentok han at han var dum som ble med på ranet.

- Det siste halve året av livet mitt har blitt så som så, sa han.

Hva skjedde?

Før retten ble hevet, ble Andersen utspurt av aktor Arild Dommersnes om bevæpning og om hva som skjedde inne i tellesentralen. På spørsmål om hva David Toska skulle med sitt våpen svarte Andersen:

- Det var vel å true til seg penger, true de ansatte.

På direkte spørsmål fra aktor sa han at han var 100 prosent sikker på at raneren som skjøt inn i Kongsgata var Kjell A. Schumann, og at han også var 100 prosent sikker på at det var Schumann som ble hentet inn for å skyte ut vinduet i tellesentralen.

Kjørte fluktbilen

Andersen fortalte også at Schumann, som kjørte fluktbilen han satt i, ga sitt våpen til en av mennene som satt bak i bilen.

- Bilen ble truffet med masse prosjektiler. Så ble det skutt tilbake. Det smalt noe skikkelig inne i bilen, sa han.

Andersen forklarte at han satt i bilen sammen med Erling Havnå og to andre han ikke ville si navnet på.

- Havnå avfyrte ikke et eneste skudd, sa Andersen, som fortalte at han satt livredd i fosterstilling i forsetet under flukten fra Domkirkeplassen.