En kamerat av Kjell A. Schumann fikk før ranet beskjed om å ringe politiet dersom Schmann kom hjem til han. Det gjorde han, men ingen kom.

Møttes i fengselKameraten (50) som opprinnelig er fra Colombia, ble kjent med Schumann da de begge to sonet på Bastøy fengsel på slutten av nittitallet.

Schumann har tidligere forklart at han i 2003 var etterlyst av politiet, og at det var derfor han flyttet til Stavanger. Kameraten ble sommeren 2003 kontaktet av politiet som ba ha ringe dersom Schumann dukket opp.

50-åringen hevder at han varslet politiet en gang høsten 2003 da Schumann kom innom, men at ingen dukket opp eller tok kontakt med han.

- Dersom politiet hadde giddet å hente han da jeg ringte hadde vi kanskje unngått mye. Vi kunne spart et menneskeliv, sa kameraten i retten i dag.

Ifølge colombianeren fikk de to god kontakt under soningen på Bastøy, og Schumann skal ha bodd hjemme hos 50-åringen og hans familie en periode etter endt soning.

Hjalp meg mye- Han hjalp meg mye. Jeg hadde ikke så mye penger og var ikke så godt likt av de andre, men Kjell forsvarte meg og jeg lærte han spansk. Da han slapp ut hadde han ingenting. Da var det min plikt å hjelpe, sa 50-åringen som hadde denne kommentaren til forholdet Schumann nå er tiltalt for.

- Jeg vil aldri glemme hva han har gjort for meg, men han er en drittsekk om han har vært med på dette.

Rettssaken fortsetter i Stavanger.

Tiltalt.Kjell Alrich Schumann (39) er tiltalt for å da deltatt i dødsranet i Stavanger. Foto: SCANPIX