I alt er det 1 375 butikker i de tre matvarekjedene som skal slutte å selge egg fra høns i bur. Den fjerde butikkjeden som eies av Norgesgruppen, Meny, har allerede sluttet med slikt salg.

Rema 1000 fjernet buregg fra sine butikker allerede i 2011 blant annet etter press fra Dyrevernalliansen, mens Bunnpriskjeden i mars i år valgte å gjøre det samme, blant annet etter en dialog med dyrevernsorganisasjonen Anima.

– Vi vil rose Norgesgruppen for å kutte egg fra høner i bur. Det viser at de lytter til forbrukerne og ta dyrevelferd på alvor, sier leder i Anima, Hilde Valbjørn Hagelin, i en kommentar.

Den opprinnelig danske organisasjonen startet opp i Norge i år og har igangsatt en underskriftsaksjon for å få stopp på salget av egg fra burhøns. Også flere andre norske dyrevernsorganisasjoner har arbeidet aktivt mot salg av denne type egg.

Rundt 40 prosent av norske egg legges av høner i såkalt innredede bur. Det tilsvarer ca. 1,6 millioner høner. Hver høne har en plass tilsvarende et A4-ark til å bevege seg på, og de slipper aldri ut av buret i løpet av sin levetid.