– Både GDPR og Forskrift om kameraovervåking i virksomhet gir offentlige og private aktører handlingsrom til å lagre videoopptak lengre enn 7 dager når dette er nødvendig for at politiet skal kunne bekjempe samfunnsskadelig aktivitet og ivareta tungtveiende samfunnshensyn, skriver de i en pressemelding.

Ifølge politiet ivaretar etterforskningen av en mulig terrorhendelse i Oslo sentrum natt til lørdag slike tungtveiende samfunnshensyn som kreves.

Det er Oslo politidistrikt som nærmere skal vurdere spørsmål om lagringstid. Politiet vil også søke råd hos Datatilsynet, og i pressemeldingen skriver de at det vil komme mer informasjon om lagringstid innen kort tid.

Politiet vil selv kontakte dem de mener det er interessant å få videoopptak fra, og ønsker ikke selv å bli kontaktet av alle som nå lagrer opptak fra tidsrommet fredag klokken 18.30 fram til lørdag klokken 1.30.

– Dette skyldes at vi må bruke alle ressurser på etterforskningen av terrorsaken, skriver de.

Politet har vedlagt et kart over det gitte området. Det strekker seg fra Bislett og Slottsparken i vest til Alexander Kiellands plass og ved Torggata i øst.