- Jeg hadde mer forventet en to meter høy og to meter torpedotype, fortalte 30 år gamle Pettersen helt i begynnelsen av sin forklaring i Stavanger tingrett i dag.

Episoden NOKAS-tiltalte Pettersen snakker om, er første gang han traff Toska. Dette skjedde før jul i 2003.

Via Thomas Oscar Ingebrigtsen (26), som også er NOKAS-tiltalt, hadde Toska ytret ønske om å leie Pettersens hus i Nedre Dalgate i Stavanger. Pettersen hadde endel kontakt med Ingebrigtsen på denne tiden.

- Jeg fikk inntrykk av at han (Toska, red. anm.) skulle flytte fra Oslo, forklarte Pettersen, som på direkte spørsmål fra sorenskriver Helge Bjørnestad, erkjente at han stilte få eller ingen spørsmål om hva Toska skulle gjøre i byen.

Uansett ble det skrevet leiekontrakt, og Toska skulle betale 10.000 kroner i måneden inkludert strøm for huset.

Pettersen hadde pengeproblemer høsten 2003, blant annet etter å ha kjøpt et utested i Sandnes, og vurderte å kreve den tidligere eieren for penger. Dette skal Thomas Oscar Ingebrigtsen ha lovet å hjelpe til med.

Pettersen trodde at den eller de som ville leie huset, var en eller flere pengeinnkrevere som Ingebrigtsen kjente, sa Pettersen i retten i dag.

- Jeg forsto det som om det var de samme guttene som skulle kreve inn penger, sa 30-åringen fra Sola ved Stavanger.

Pettersen hevdet hardnakket at han aldri hadde sett Toska før møtet om leieforholdet i Nedre Dalgate fant sted.

- Du kjente ham altså ikke fra før, spurte Bjørnestad.

- Nei, svarte Dan Pettersen med klar røst.

Huset i Nedre Dalgate ble senere brukt til å oppbevare våpen, og det var dessuten der flere av ranerne skjulte seg rett etter dødsranet i Stavanger 5. april i fjor.