Mandag formiddag ble det savnede seilflyet observert fra luften ved Mjogsjøen i Lesjafjellet i Oppland. Da mannskaper kom frem til flyet, ble det klart at piloten, som var medlem av NTNU flyklubb, var omkommet.

Fraktet ned fra fjellet

- Den omkomne ble funnet like ved flyet. Han er fraktet ned fra et fjellplatå, ikke langt fra toppen til fjellet Hatten, sier operasjonsleder Hagen Løvseth i Gudbrandsdal politidistrikt til Adresseavisen.

Den polske piloten skal ifølge VG ha jobbet og vært bosatt i Norge. Han har familie i Norge, og de er varslet.

Statens havarikommisjon for transport vil fly inn i området tirsdag og da vil trolig også flyet bli tatt med for nærmere undersøkelser.

- Selve flyet var ikke så veldig ødelagt, sier Løvseth.

Helikopter fant flyet

To helikoptre og sju småfly deltok i søket etter den savnede seilflypiloten. Mandag morgen fulgte de elektroniske spor i letingen etter seilflyet, som hadde en GPS-sporingsenhet om bord.

Det var et Bell-helikopter fra Forsvaret på Rygge som til slutt fant flyet. Det lå på rundt 1700 meters høyde, og stedet er cirka 17 kilometer i luftlinje nord for Dombås.

Det har vært vanskelig skydekke i dette området ifølge flere flygere som Adresseavisen har snakket med, og det kan også ha vært snø i dette området natt til fredag.

Ifølge GD er det så langt å gå fra nærmeste bilveg at mannskap og utstyr måtte fraktes inn med helikopter.

Avisen skriver at det på grunn av værvarsel med vind, vil være mennesker til stede ved vraket gjennom natta. Dette for å sikre at flyet ligger i ro slik det ble funnet. Vaktmannskapene skal sove i telt.

Funnet nord for søkeområdet

Seilflyet og piloten har vært savnet siden torsdag kveld da det ble sendt ut et nødsignal, og søket har pågått gjennom helgen.

Hovedfokuset for leteaksjonen har vært Digervarden i Reinheimen nasjonalpark, som ligger sør og sørøst for Bjorli flyplass. Flyet ble funnet nord for Dombås, som ligger flere mil fra flyplassen på Bjorli.

Mannen i 30-årene ble beskrevet som en erfaren seilflyger. Han deltok på NTNU flyklubbs høsttreff.

Det savnede seilflyet ble funnet i nærheten av toppen av fjellet Hatten. Foto: NAKs Flytjeneste