– Vi har kjent til barnet i etterforskningsmaterialet over en viss tid. Vi mener vi har identifisert barnet og har avhørt de pårørende, sier politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt til TV 2.

Siktelsen mot mannen som opprinnelig er hjemmehørende i Trøndelag omfatter nå overgrep mot 19 barn, samt besittelse av levende bilder av overgrep.

Alle barna skal ha gått i en barnehage i Tromsø hvor trønderen har vært ansatt siden 2008. Noen av barna går fortsatt i barnehage, mens andre har begynt på skole.

Saken ble kjent i mai i år.

- Fryktet økt omfang

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt har tidligere sagt til Adresseavisen at han fryktet omfanget av saken ville øke etter hvert som etterforskningen gikk videre.

- Vi har indikasjoner på at dette har skjedd ofte og har et stort omfang. Det vil være naturlig å tro at vi ennå ikke har snudd alle steiner. Hvor mange overgrep og fornærmede vi ender opp med, er for tidlig å si, sa Lysnes.

Strafferamme på 21 år

Hovedvekten av overgrepene har funnet sted de siste tre årene, og de mest alvorlige forholdene i siktelsen har en strafferamme på 21 års fengsel.

Politiet mener barnehagearbeideren har utnyttet lek- og stellesituasjoner til å forgripe seg mot barna. De mener mannen tok overgrepsbilder med mobiltelefon, uten at kollegene oppdaget det.

Siktede har ifølge TV 2 vedtatt forlenget varetekstfengsling i forkant av fengslingsmøtet 10. september.