Den 56 år gamle fiskebåteierne sa under aktoratets krysseksaminasjon i dag, at han raskt linket våpnene han var bedt om å oppbevare i sammenheng med Nokas- ranet.

Ifølge skipperens tidligere forklaring til politiet, skal han allerede på vei hjem fra Sande Paper Mill , der han hentet pakkene i mai 2004, ha sett sammenhengen. Han har forklart til politiet at han måtte stoppe for å ta seg en røyk fordi han var så skjelven.

-Jeg var ganske varm på ryggen da jeg kjøret derifra, sa han i retten idag.

-Hva var det som satte deg på de tankene.? Du har også sagt at du trodde at William Ellingsen var innblandet i ranet? ville sorenskriver Helge Bjørnestad vite.

-Jeg hadde jo sett hvem som var i begravelsen hans. Toska var jo ettersøkt da, forklarte skipperen.

William Ellingsen, en kjent torpedo, ble skutt og drept på en fest i Oslo i februar 2004.

56-åringen skal tidligere ha lånt 25.000,- av William Ellingsen, og det var som tilbakebetaling på denne gjelden, han lånte ut lastebilen sin og oppbevarte pakkene med våpen. I dag kom det også frem at 56-åringen har lånt penger av Ellingsen ved enda en anledning. Like før Ellingsen ble drept i februar 2004, skal 56-åringen ha lånt ti tusen kroner av ham. Dette har 56-åringen ikke sagt noen ting om i sin tidligere forklaring i retten, og dommer Helge Bjørnestad stilte spørsmål ved hvorfor han trengte de pengene. 56-åringen skal i januar 2004 ha mottatt 450 000 kroner som tilbakebetaling på et tidligere lån.

Dommer: -Jeg forstår ikke hvorfor en mann som akkurat har fått 450 000 kroner, har behov for å låne penger?

56-åring:-Nei da må jeg jo ha lånt pengene før det. Året før. Jeg husker ikke.Jeg var i allefall blakk da jeg lånte de ti tusen, svarte skipperen.