Gåte i ilden i Eurovision-semifinale

Norges håp i Eurovision Song Contest, bandet Gåte, skal i kveld kjempe om en plass i finalen. 16 artister står på scenen i semifinalen i Malmö som begynner klokka 21 og sendes direkte på NRK. Ti av artistene går videre til lørdagens finale.

Israel er også blant kveldens semifinalister, og det er spenning rundt hva som kan skje i gatene utenfor konsertarenaen. Protestene mot Israels deltakelse etter krigen mot Hamas i Gaza har ført til omfattende demonstrasjoner i Malmö.

Fare for vekterstreik

Meklingen begynner for vekterne, og fristen er fredag 10. mai klokken 23.59. Blir det ingen enighet, kan det bli streik fra midnatt natt til lørdag. Meklingen gjelder Vekteroverenskomsten, og partene er Parat (YS), Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) og NHO.

Xi Jinping til Ungarn

Kinas president Xi Jinping ankom Ungarn i går kveld på siste etappe av europabesøket. Xi er invitert av president Tamas Sulyok og statsminister Viktor Orban. Presidenten har denne uken vært på sitt første besøk i Europa på fem år. Første stopp var Frankrike, der han blant annet møtte president Emmanuel Macron. Han var også en snartur innom Serbia. Besøket i Ungarn varer til i morgen.

Seiersparade i Russland

En parade avholdes i Moskva i dag på det som kalles Seiersdagen for å markere Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig. Dagen er landets største ikke-religiøse høytidsdag. Ifølge Dagbladet ser årets markering ut til å bli nedtonet i flere russiske regioner – spesielt nær grensa til Ukraina.

Strømsgodset møter Lillestrøm

I NM i fotball for menn møter kanarifuglene Godset i fjerde runde. Vinneren havner i cupens kvartfinale, som først spilles i oktober. Motstanderen blir Molde.

Kvartfinalene spilles 6. oktober, semifinalene 30. oktober og finalen går på Ullevaal stadion 7. desember.

Hovland-comeback i PGA

Viktor Hovland er tilbake og spiller PGA-turnering med 20 millioner dollar i potten i Charlotte, North Carolina. Etter en fire uker lang pause er nordmannen tilbake i prestisjefylte The Wells Fargo Championship til helgen.

Ifølge VG ble Hovland omtalt som verdens beste golfspiller i fjor. Derfor var overraskelsen stor da nordmannen hadde brutt med suksesstrener Joe Mayo ved inngangen til 2024. Starten på året har ikke vært god, og nå er det knyttet stor spenning til comebacket.