Flyselskapet har etter planen to flyvinger til Antalya lørdag, en fra Oslo klokka 06 og en annen fra Trondheim klokka 15. Flyet fra Oslo gikk ifølge Avinor som normalt.

- Vi opererer som normalt,sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til adressa.no. Hun viser til at det ikke er restriksjoner i europeisk luftfart mot å fly til Tyrkia.

Henter folk hjem fra Tyrkia

- Det er også viktig for oss å hente norske passasjerer i Tyrkia hjem igjen, sier hun.

Mannion opplyser at Norwegians sikkerhetsavdeling følger situasjonen tett og vil gi passasjerer beskjed direkte så fort som mulig hvis det blir endringer.

SAS innstiller

SAS derimot  innstiller to flygninger fra Oslo og København til Tyrkia lørdag.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag. SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

Da NTB var i kontakt med Norwegian like før klokka 2 natt til lørdag var det ikke tatt noen beslutning om deres flygninger til Tyrkia lørdag.

- Uoversiktlig

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige og ber nordmenn i Tyrkia registrere seg på: reiseregistrering.no. «For reisespørsmål kontakt flyselskap. Ved behov for akutt bistand ring: 2395 2395», skriver UD på Twitter.

Det oppdaterte reiserådet kom sent fredag kveld. I tillegg oppfordres reisende i Tyrkia til å følge med på utviklingen og nyheter. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

- Situasjonen er svært uoversiktlig, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB fredag kveld.