De to skadde var sammen med en tredje mann på vei opp en nye via ferrataruta mot fjellet Nesaksla.  Der skal den ene ha falt ned på og skadet den andre. Sistemann slapp uskadd fra ulykken.

De tre mennene, to i femtiårene og en i førtiårene, er alle fra Sunnmøre, opplyser politiet i Møre og Romsdal til Adresseavisen.

Brakk håndleddet

I den opprinnelige meldinge ble det rapportert at den ene mannen hadde brukket ankelen, mens den andre hadde brukket eller forstuet et håndledd.

- Vi har fått melding om at det i alle fall dreier seg om et brukket håndledd. Hvordan det gikk med den andre skadde vet vi ikke, men de er alle tre ute av fjellet og er fløyet til Ålesund sykehus sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken fra AMK-sentralen klokken 10.56 søndag morgen. Et redningshelikopter fra 330-svadron på Ørland flystasjon ble sendt opp for å hente ned de tre klatrerne.

Ber folk vise hensyn

KLokken 13.01 melder Hovedredningssentralen for SØr-Norge at de tre er hentet ned. De oppfordrer folk til å være forsiktige i fjellet.

- Mange fjellhendelser men behov for helikopter siste døgn. HRS oppfordrer turgåere, jegere og bærplukkere å vurdere sine rutevalg/kompetanse, skriver Hovedredningssentralen i en twittermelding like etterpå.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter