- Det var veldig kaotisk på stedet da nødetatene kom frem. Flere personer var i sjokk, sier innsatsleder Tor Anders Evensen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisens reporter ved Sunndal asylsøkermottak.

Politiet fikk melding om knivstikking klokken 20.38 torsdag kveld. Nødetatene var ved mottaket klokken 20.55, og der ble ei jente på 17 år funnet hardt skadd. Klokken 21.55 ble hun erklært død etter at helsepersonell forsøkte livreddende behandling, skriver politiet i en pressemelding.

- Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade med dødsfølge, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen til Adresseavisen om 18-åringen som er pågrepet.

Etter å ha løpt fra åstedet, ble den antatte gjerningsmannen pågrepet uten dramatikk om lag én time etterpå. Det vil i løpet av fredag bli tatt stilling til om den unge mannen skal fremstilles for varetekt.

Begge er fra Eritrea

En annen person ble knivstukket i hånden og fikk lettere skader, ifølge Evensen. Hele området rundt hovedblokken ved mottaket ble umiddelbart sperret av.

Natt til fredag lette politibetjenter og politihunder etter drapsvåpenet. I 05-tiden fredag morgen opplyser operasjonsleder Jan Helge Kjøl at våpenet ikke er funnet. Letingen gjenopptas i 08-tiden.

SE VIDEO: - Flere beboere var i sjokk

I pressemeldingen står det at både offeret og den antatte gjerningsmannen er fra Eritrea, og at de bodde ved mottaket.

En kilde sier derimot til Adresseavisen at mannen ikke er en av beboerne.

Evensen bekreftet torsdag kveld at det ble brukt en kniv. Politiet har jobbet med å klarlegge relasjonen mellom de involverte.

Mottak med 330 plasser

Øvrige beboere blir ivaretatt av helse- og krisepersonell. Flere hundre personer skal ha vært ved mottaket torsdag kveld, og både beboere og ansatte er kalt inn som vitner.

Flere av dem var tidlig natt til fredag på lensmannskontoret.

Adresseavisen var fredag morgen i kontakt med politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal. Han er nå på vei til Sunndal for å oppdatere seg på saken.

Ordføreren: - En tragisk hendelse

Etter det Adresseavisen får opplyst er det et stort afrikansk miljø på mottaket. Så langt skal ikke lokalt politi ha bedt om bistand fra Kripos.

Sunndal kommune er driftsoperatør for mottaket. Det ble opprettet i 1998 og har en ordinær avdeling med 260 plasser og fra januar i år to avdelinger for enslige mindreårige asylsøkere med til sammen 70 plasser. Det er et stort spekter av nasjonaliteter ved mottaket.

Innsatsleder Tor Anders Evensen bekrefter at det ble brukt en kniv. Foto: Ludvig Killingberg
Politiet sperret av asylmottaket. Foto: Ludvig Killingberg
Sammen med hundepatruljer lette poltibetjenter natt til fredag etter drapsvåpenet. Foto: Ludvig Killingberg