Meldinger om fangster og observasjoner av mulig rømt oppdrettslaks er kommet fra flere steder i fylket.

- Vi tar prøver av den fangede fisken og referanseprøver fra oppdrettslokaliteter i området, sier konstituert seksjonssjef Ole-Einar Jakobsen ved Fiskeridirektoratets regionkontor i Møre og Romsdal.

Regionkontoret kjenner bare til to lakserømminger i fylket i den senere tid.

- En rømming ble rapportert i forbindelse med avlusning ved en lokalitet, og den andre i forbindelse med levering av fisk for slakting. Rømmingsmeldingene fra begge disse tilfelle var på rundt 200 laks, sier Jakobsen.

Prøvene som Fiskeridirektoratet har samlet inn fra Ørstaelva og oppdrettslokaliteter i området, er sendt til analyse ved Havforskningsinstituttet. Det er samlet inn referanseprøver fra oppdrettslaks ved tre lokaliteter i Ørsta-området.

- I flere elver er det gitt tillatelse til blant annet utfisking av oppdrettslaks etter sesongen. Laksen vi har fått melding om varierer mye i størrelse. Dette kan være en indikasjon på at den nødvendigvis ikke skriver seg fra en stor enkelthendelse, sier Jakobsen.

De minste laksene som er fanget veier under ett kilo mens de største er på opp til seks kilo. Meldinger om fangster og observasjoner av mulig rømt oppdrettslaks kom først fra Ørstaelva i slutten av sesongen, deretter fra Oselva i Molde og sist fra Driva i Sunndal kommune. Det er også kommet lignende meldinger fra flere andre mindre elver i fylket. I tillegg har det kommet inn melding om fangst av regnbueørret i Ørstaelva.