Den utenlandske basehopperen ligger på et lite platå tett inntil bergveggen han kastet seg ut fra torsdag kveld. Platået ligger 40-50 meter nedenfor selve toppen av Hårstadnebba, som ligger bare noen kilometer unna Sunndalsøra. Basehopperen ligger på om lag 1200 meter.

- Akkurat nå regner det, og denne operasjonen er helt væravhengig. Det må være godt flyvær og oppholdsvær, sier operasjonsleder Rolf Anders Kårstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt mandag morgen.

Basehopperen er antatt omkommet. Pårørende er varslet.

- For tidlig å si tidspunkt

Planen er å bruke Romsdal fjellredningsgruppe og et helikopter fra Norsk luftambulanse.

- Det er for tidlig å si om basehopperen blir hentet ut i dag. Hvis været blir fint, så er det mulig at man gjør et forsøk, sier Kårstad.

Leder Øyvind Høgset i Romsdal fjellredningsgruppe forteller at de vil forsøke å bli satt inn direkte på platået.

- Oppdraget er utsatt på ubestemt tidspunkt. Det bør helst være god sikt og det bør ikke være vått og sleipts, sier han.

- Ikke uvanlig oppdrag

Han forteller at de trolig vil stille med to personer. Én person som blir med helikopteret og en annen som står nede ved koordineringspunkt og holder kontakten.

- Det er dessverre ikke et uvanlig oppdrag for oss. I utgangspunktet skal ikke dette være veldig krevende, sier han.

- Det er viktig at vi minimerer risikoen for oss. Dersom været skifter så kan vi bli sittende fast uten å kunne bli hentet ned av helikopteret. Vi må ikke sette flere liv i fare, sier Høgset.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Sea King-helikopter fra Ørland bisto med rekognisering torsdag kveld. Foto: Tommy Fossum