En av de omkomne, Ola Inge Drøpping, kom fra nabogrenda Ålvundfjord i Sunndal. Mange er sterkt berørt av skredtragedien, som kostet fire menn livet.

Det ble en gripende og varm stund i kirka på denne tunge dagen i Sunndal. Mange besøkte kirka, der medlemmer fra omsorgsberedskapsgruppa i kommunen også var til stede.

Skrøt av letemannskaper

Politiets innsatsleder det første døgnet, Espen Bakk, innledet med å fortelle om den omfattende leteaksjonen.- En blir aldri erfaren nok og ingen aksjoner er lik. Men en ting er sikkert; folk stiller opp, kommer med gode råd og hjelper til. Ressursene har vi i Norge under slike aksjoner. Det er ikke spørsmål om noe, men utfallet av denne ble tragisk, dessverre. Men vi har hatt de ressursene vi ba om og letemannskaper har tøyd seg lengre enn langt, sa Espen Bakk til de mange frammøtte i kirken.

Det var det mange av.

- Alle vi som var der kjente på den frustrasjonen når været var i mot oss, sa prest Jan Fredrik Laskerud.

- Det var seks glade gutter som var på tur. Bare to av dem kom hjem igjen. Det er tungt.

- Hva er det som hjelper i sorg? Nei, det er ingen hokus pokus. Vi må være tålmodige og det kan være krevende å tåle hverandres sorg, sa Laskerud.

Topptur til minne

Også sykkel- og skikamerater med utgangspunkt i Nesset sykkelklubb har tatt initiativ til en topptur på ski til minne om Ola Inge Drøpping.

-  Vi tar en skitur til Trolltind fra Jordalsgrenda fredag 18. april. Start fra parkeringsplassen oppe i fjellet klokka 10. Alle sykkel- og skivenner som vil minnes Ola Inge på denne måten er hjertelig velkomne, sier initiativtaker Magnus Espeland til Rbnett.

Ola Inge Drøpping var aktiv i Nesset CK elite fra 2007.

foto
Prost Leif Endre Grutle var til stede under minnemarkeringen. Foto: TOMMY FOSSUM