Redaktør i friflyt.no, Tore Meirik, var så sent som sist uke på tur i Litlskjorta hvor fire personer er savnet.

Han forteller at Litlskorta er et fantastisk toppturfjell, og allerede rukket å bli en toppturklassiker.

- Det er 1300 høydemeter, og dermed relativt langt. Men oppstigningen og nedkjøringen foregår i relativt greit terreng. Men det er bratt nok til skred, forteller han.

Les også: Helikopteret er i lufta igjen

- Bratt øverst

Han beskriver fjellet som et veldig alpint område, og som en medium krevende tur for toppturentusiaster.

- I utgangspunktet er det ikke et vanskelig fjell å bestige med randonneutstyr. Men har du fjellski og vant med å gå i Bymarka i Trondheim blir det vanskelig. Men slik jeg forstår det er dette meget fjellvante og erfarne folk, sier Meirik, som krysser fingrene for at de savnede blir funnet i god behold.

Adressa.no har snakket med en kjentmann som har vært i Øksendal-området 20-talls ganger denne vinteren. Han bekrefter Meiriks påstand om at Litjskjorta er en grei skitur.

- Dette er en topptur de aller fleste kan klare. Det er noen parti helt øverst som er bratt og som kan være skredfarlig. Det krever vurderinger før man setter utfor, sier toppturentusiasten.

- Har ikke sett skred

Han mener at det er lite sannsynlig at Frusalhalsen har vært et mål, men dersom man skal stå nedover noen uvanlige ruter fra Litlskjorta må man gå over Frusalhalsen for å komme ned til Brandstad, som er parkeringsplassen hvor de fleste parkerer når de skal på topptur i området.

Han forteller at miljøet er lite og sammensveiset, og at de fleste kjenner hverandre.

- Vi har godt håp om at det skal gå bra. Det er en måned siden sist jeg var der, men da var det helt andre snøforhold, sier han.

Kjentmannen forteller at Litlskjorta er svært godt besøkt fra februar og utover våren.

- Jeg har ikke sett snurten av skred i dette området, bortsett fra i veldig bratte heng. Dette er et område som er tryggere enn normalt, og det har vært lite snø i området, sier han.

foto
Her er oversiktsbilde over fjellene du ser når du kjører gjennom Eresfjorden. Litj-skjorta er til venstre og mer kjente Skjorta helt til høyre. Foto: Foto: Tore Meirik.
foto
Tore Meirik