Det er meldt om bilbrann etter en trafikkulykke i Eiksundtunnelen i Møre og Romsdal. Selve brannen er slukket, men politiet jobber fortsatt med å få oversikt over omfanget av ulykken.

Like før klokken 23.00 bekrefter politiet på Sunnmøre at flere personer har mistet livet i den dramatiske ulykken.

- Politiet bekrefter at to kjøretøy er involvert i trafikkulykken i Eiksundtunellen. I ettertid av ulykken har det oppstått brann i kjøretøyene, skriver politiet i en pressemelding.

- Det er personer som er omkommet i ulykken, men politiet har ikke oversikt over hvor mange. Politiet og redningsmannskaper arbeider på stedet.

2,5 kilometer fra åpningen

Ifølge lokalavisen Vikebladet kan det være snakk om mellom tre og fem personer som har mistet livet inne i tunnelen. Kilder avisen har vært i kontakt med har opplyst at ulykken skjedde 2,5 kilometer nede i tunnelen, målt fra Eiksund-siden.

Et annet vitne opplyser at den ene av bilene lå på taket etter ulykken.

- Det var to biler involvert, og den ene bilen lå på taket, sier Terje Birkhol, som selv var på stedet, til Vikebladet.

- Kolliderte og tok fyr

Ifølge NRK har to øyenvitner sett to biler frontkollidere i tunnelen og ta fyr. Det veltet svart røyk ut av tunnelen.

Minst to sykebiler er på Ulstein-siden av tunnelen sammen med politi, flere sykebiler og brannbiler. Ambulansehelikopter skal også ha ankommet på Volda-siden av tunnelen.

Verdens dypeste

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.12.

Eiksundtunnelen er verdens dypeste undersjøiske tunnel, og binder sammen øyene Eika, Yksnøya og Berkneshalvøya i kommunene Ulstein og Ørsta i Møre og Romsdal.

Tunnelen er 7 765 meterlang,og den er dermed Norges nest lengste undersjøiske tunnel. Bømlafjordtunnelen mellom Stord og Sveio i Rogaland er den lengste med sine 7 888 meter.