- Vi har fått beskjed av advokaten vår om at saken er trukket. Det gir oss blandede følelser. Vi hadde tenkt at det skulle bli bra å få belyst denne saken, så vi hadde gått i flere dager og pugget forsvarstalen vår, sier Wernichsen.

- På den annen side er vi jo glade for at dette vanviddet nå ser ut til å være stanset. Det har vært tøft å ha disse beskyldningene mot seg, fortsetter hun.

- Vanvittig

Gerd Wernichsen og Anders Berg fikk bøter på til sammen 16 000 kroner for ikke å ha gjort nok for å begrense skadene da hytta deres tok fyr. Hytta ligger rundt 200 meter fra huset de bor.

Paret hevder de ringte brannvesenet med en gang de ble klar over brannen, og at de da fikk beskjed om å holde seg i ro, noe de også gjorde.

- Det er jo helt vanvittig at vi blir beskyldt for noe sånt. Hytta sto i full fyr da vi våknet midt på natten. Skulle vi ha sprunget nakne på glattisen i mørket med vannbøtter og forsøkt å slukke brannen? Hva skulle det ha hjulpet, spør Wernichsen.

- Kan ikke bevises

Hytta ble totalskadd i brannen, men paret nektet å betale bøtene som politiet tildelte dem.

Saken skulle opprinnelig ha kommet opp i Aure tingrett onsdag 2.april. Tirsdag fikk paret imidlertid beskjed om at saken er trukket.

- Saken er trukket fordi det ikke foreligger tilstrekkelig bevis for å si at de ikke gjorde nok for å begrense brannen. Et sentralt punkt er beskjeden de fikk fra brannvesenet. Det er uklart hvilke beskjeder de fikk, forteller påtalesjef Ove Brudevoll ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han sier på et generelt grunnlag at det vil variere hva som kreves av den enkelte person for å begrense skadene ved en brann.

- Det aller viktigste vil være å hindre personskade, og ikke sette seg selv i en fare. Noen ganger kan det være nok å nærme seg brannstedet, og vurdere situasjonen, sier Brudevoll.

Adressa.no skrev tidligere at loggen med parets innringning til brannvesenet er slettet.

Saken vil nå bli sendt inn til statsadvokaten, med forslag om at saken henlegges på bevisets stilling.

Venter på brev

Wernichsen forteller at hun er lettet over beskjeden om at saken er trukket, men at hun ikke vil puste helt ut før det er endelig bestemt at saken henlegges.

- Når vi får brevet om henleggelse, da skal vi være glade, sier Wernichsen.