To NTNU-studenter og en student fra Bergen møtte Aandahl på vei opp mot Bjøråskaret torsdag, som var en praktfull sensommerdag i Trollheimen-traktene. Aandahl hadde overnattet på Innerdalshytta, og gjorde seg klar for å bade i elva på vei opp mot turmålet da studentene møtte ham.

- Da studentene kom tilbake etter to-tre timer, så de sekken hans på samme sted, men ikke ham. De ante uråd, og fant ham senere livløs i en kulp lenger ned i vassdraget, sier Ingar Solberg ved Sunndal lensmannskontor til Adresseavisen. Studentene startet umiddelbart hjerte- og lungeredning, og var hele tiden i kontakt med AMK, men livet sto ikke til å redde.

- Han kan ha falt eller sklidd, eller fått illebefinnende ved eller i vannet. Det er ikke godt å si hva som er årsaken til at han omkom. Vi ser på hendelsen som en tragisk ulykke, sier Solberg.

Ivar Aandahl jobbet som sivilarkitekt, og var sprek og fjellvant. For noen år siden deltok han også Holmenkollstafetten, og han var også veteranløper i Trondhjems Skøiteklub.