- Det berører alle i lokalmiljøet sterkt. En lokal person er savnet, og vi prøver å ivareta alle de pårørende etter beste evne, sier ordfører Ståle Refstie i Sunndal.

Kommunen har opprettet en omsorgberedskapsgruppe for å ta best mulig vare på de pårørende. Et pårørendesenter er opprettet i Phillipshaugen i Øksendal, ikke langt fra Brandstad, som har vært utgangspunktet for redningsaksjonen.

- Det er mange som er lei seg i dag. Vi må ta vare på dem som er berørt, både nå og i tiden fremover, hvis de har behov for det, sier Refstie.

Viktig med lokalkunnskap

Området der de fire mennene er savnet er mye brukt til turer og toppturer.

- Jeg har i dag reflektert over at folk som ferdes i fjellet ofte er skolerte i skredvurdering, men man kan ikke undervurdere kunnskapen til lokale kjentfolk. Det er viktig å påminne folk om at man bør forhøre seg med lokale kjentfolk før man drar på tur, sa ordføreren tirsdag kveld. Han understreker at dette ikke nødvendigvis gjelder gruppen personene som la ut på tur mandag.

Har vært til stede

Flere av de pårørende har vært til stede i Brandstad, der leteaksjonen har hatt sitt hovedkvarter. Der har det gjennom dagen vært representanter fra omsorgberedskapsgruppa i Sunndal kommune. De pårørende har hatt mulighet til å være tett på aksjonen, og har samtidig hatt mulighet til hjelp og støtte fra blant annet prest. Lege og psykiatrisk sykepleier er også en del av gruppen som skal ta vare på de pårørende.

Jevnlige møter med pårørende

Politiet har også hatt jevnlige møter med de pårørende der de har gitt siste nytt om aksjonen som har pågått gjennom dagen. Uvissheten har vært en stor påkjenning.

De tre som er funnet omkommet fraktes ut av området onsdag morgen.

Søket pågår for fullt for å finne den fjerde personen som er savnet.

- Vi har stort håp om å finne den fjerde personen, sier innsatsleder Hallvard Vermøy i Nordmøre- og Romsdal politidistrikt.

foto
Ordfører Ståle Refstie i Sunndal kommune Foto: Sunndal kommune