Bakkemannskaper fra en alpin redningsgruppe ble tidlig onsdag morgen flydd inn i skredområdet for å lete etter de fire savnede. Disse er flydd inn med et Sea King-helikopter.

Ved 8-tiden onsdag morgen melder politiet at tre omkomne er funnet.

Mannskapene ble sendt til området hvor det i går ettermiddag ble fanget opp signaler fra flere skredsøkere. Politiet mente at disse signalene kom fra de fire personene som har vært savnet i Sunndalsfjella siden mandag.

- Det er omtrent ti personer i skredområdet nå, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt ved 07.45-tiden.

Har klarnet opp

På grunn av været vurderte politiet det tidligere at det var uforsvarlig å sende inn bakkemannskaper, men været har klarnet opp i løpet av natta.

- Det ser ut til at det er greie søkeforhold i dag, sa Hallvard Vermøy, som er lensmann i Sunndal kommune.

Det er også kaldere, noe som er med på å stabilisere snøen.

Sender inn flere puljer

Ved 06.45-tiden har det blitt sendt inn en pulje fra den alpine redningsgruppa. Det ble etter dette sendt inn en ny pulje. Røde Kors sin skredgruppe er også på stedet. De ble ved 07.30-tiden fløyet inn i området.

Fra hovedkvarteret på Brandstad, der politiet håndterer leteaksjonen, kunne man ved syv-tiden se personell fra den alpine fjellredningsgruppa gjøre søk i fjellsiden.

foto
Foto: Jonas Bjørkli
foto
Et Sea King-helikopter søker i området ved 06.15-tiden. Her gjør de seg klare for nytt søk. Foto: Charlotte Sundberg
foto
Den alpine redningsgruppen forbereder et eventuelt søk i skredet. Foto: Charlotte Sundberg