Mannen i 30-årene med et svært langt synderegister, som nå er utvidet med ytterligere to tyverier, ett skadeverk, narkotikamisbruk og innbrudd, slapp nok en gang fengselsstraff etter dom i Nordmøre tingrett.

Lovbrudd i prøvetiden

Nordmøringen er tidligere er straffet 14 ganger for tyverier eller grove tyverier og ni ganger for narkotikalovbrudd. I 2013 ble han straffet to ganger, og ble dømt til 15 dager betinget fengsel og bot. Men mannen hadde knapt startet prøvetiden før han var på ferde igjen.

I oktober i fjor stjal han en lommebok fra en skole og tok ut 6000 kroner i kontanter. En måned seinere brøt han seg inn på et industriområde, og han er også flere ganger tatt med narkotika.

Ny samfunnsstraff

Ifølge retten er det i straffeutmålingen lagt vesentlig vekt på at siktede er straffet en rekke ganger tidligere, og at noen av forholdene har skjedd i prøvetiden. Men det hadde ikke større betydning enn at tiltalte slapp fengsel nok en gang.

Retten trekker blant annet frem at noen av lovbruddene har skjedd i sammenheng med narkotikamisbruket, og at han utgangspunktet klart burde dømmes til fengsel.

I formildende retning peker retten på at tiltalte nå er under medisinsk behandling, og at han har et ønske om å bli rusfri. retten kom derfor under noe tvil til at vedkommende dømmes til samfunnsstraff, selv om dette er prøvd tidligere uten synlig resultat.