Sjekk hva som kom ut av ovnen i bedehuset

Sognerådsmedlemmene i Sunndal hørte det var liv i ovnen på bedehuset.

En ubuden gjest hadde bosatt seg i ovnen til Gjøra kapell i Sunndalen.

Saken oppdateres.

Det var under vasking av bedehuset, som ligger i kjelleren til Gjøra kapell øverst i Sunndalen, aktiviteten inne i ovnen ble oppdaget sist uke.

Bar ovnen ut

Vaskedama turte ikke å åpne opp - og sognerådsmedlemmene Lars Arnold Forseth og Harald Sæter - mente det var tryggest å løse ovnene fra pipa og bære ovnene ut i det fri. Som sagt, så gjort.

LES OGSÅ: Huset omringet av elger

LES OGSÅ: Elg sparket seg inn til kontoret

- Vi visste ikke hva som var inni der, så vi følte det var best å ta ut ovnen. Og det var bra, siden hele bedehuset og kjøkkenet var nyvasket, sier Lars Arnold Forseth, som filmet den forkomne sotfuglen som til slutt kom ut av ovnen.

- Det var en stor, sotete kattugle som hadde kommet seg ned og inn den åtte meter lange pipa - og til slutt havnet helt ned i selve ovnen i kjelleren på kapellet. Når den først hadde kommet seg nedi der, så var det håpløst å komme seg opp igjen, forteller Forseth.

Fri som fuglen

Den store ugla kom omsider ut av ovnen. Den virket litt pjusk etter oppholdet i den mørke ovnen, men en times tid etter at den var sluppet fri, var den borte fra området. Forhåpentligvis er fuglen nå i fin form ute i naturen igjen.

- Jeg er glad vi fikk ut kattugla. Dagen etter var det minnestund i bedehuset. Hvis det hadde blitt fyrt opp i ovnen da, kunne mange ha fått seg et litt av et sjokk.

På forsiden nå