Nytt gull til nordmørsost

Blåmuggosten «Kraftkar» fra Tingvollost fikk i helga gullmedalje i Nordisk Ostefestival i Svendborg.

Saken oppdateres.

– Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier ostebonde Kristin Waagen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kvitmuggosten Mild Mester fra gårdsmeieriet Tingvollost ble trukket frem som en av verdens 62 beste oster under konkurransen World Cheese Awards i Birmingham i Storbritannia i fjor høst.

Den skandinaviske ostefestivalen «Nordens oste» er en kvalitetskonkurranse mellom håndverksprodusenter av ost i Norden.

– I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, sier Waagen.


Tingvollost er et familieeid gårdsysteri som årlig lager 20 tonn ost av melk fra egen gård. De har fått en rekke utmerkelser for sine hvit- og blåmuggoster både i inn- og utland, og blåmuggosten «Kraftkar» har også fått VM-gull flere ganger.

LES OGSÅ: Vinteren 2015 intervjuet vi meieribestyrer Egil Smith-Meyer ved Tingvollost. – Vi vil ikke springe fra kvaliteten. Vi vil heller lage enda bedre ost, fremfor å ekspandere. Vår tanke er at vi kanskje like godt kan begynne med noe helt nytt, sa Smith-Meyer den gangen.

På forsiden nå