En person omkom i bussulykke

En person er omkommet og to er alvorlig skadd etter at en utenlandsk turistbuss kjørte av veien i Valldal i Møre og Romsdal. Totalt er 14 personer fraktet til sykehus.

En person er bekreftet omkommet og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på RV 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Om lag 40 personer var involvert i ulykken i Valldal, opplyser politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

«En person er bekreftet omkommet. To er alvorlig skadd», skriver politiet. Totalt ble 14 personer fraktet til sykehus etter ulykken.

VG melder at bussen ligger på taket seks meter ned fra veien.

Sykehus i beredskap

Ti personer ble fraktet til Ålesund sykehus, og fire personer er sendt til Molde sykehus. I en pressemelding skriver Helse Møre og Romsdal at sykehuset i Ålesund er i beredskap.

«Av de ti som ble fraktet til Ålesund sykehus er åtte lettere skadd og kommet til mottakelsen. En ligger i tillegg på intensivavdelingen og er stabil. Den siste er fremdeles til undersøkelser, og tilstanden er uklar», heter det i meldingen.

I 20-tiden lørdag kveld har Molde sykehus lagt ut en pressemelding om de fire som ble fraktet dit. En kvinne i 20-årene og en kvinne i 60-årene har moderate skader. En jente i tenårene og en kvinne i 30-årene er lettere skadd, skriver sykehuset.

Kriseteam i Valldal

Ifølge NRK kom 28 søreuropeiske turister til krisemottaket ved Valldal skole lørdag ettermiddag.

– De har satt seg ned på et rom for seg selv og får ro, mat og vann. Her er det ganske mange leger, sykepleiere og andre, sier fungerende rådmann Helge Svendsvik til kanalen.

Ifølge rådmannen har det aldri tidligere vært en så alvorlig ulykke i Valldal.

– Jeg kan ikke huske noe lignende, men kommunen har øvd på dette mange ganger, sier han videre.

Flere fastklemt

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.23 lørdag.

– Det er en utenlandsk turistbuss som har kjørt av veien, opplyser operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Flere personer var fastklemt inne i bussen etter at den kjørte av veien ved Gudbrandsjuvet i elva Valldøla i Norddal kommune på Sunnmøre.

På vei til Trollstigen

Ifølge VG er det en ukrainsk turistbuss som har kjørt av veien. Bussen skal ha vært på vei til Trollstigen. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent.

Fylkesvei 63 var helt stengt ved Grønning en periode etter ulykken. Like før klokken 23 lørdag melder Statens vegvesen at bussen berges.

Valldal ligger om lag åtte mil øst for Ålesund. Veistrekningen ender ved Trollstigen og er populær for turister.
 
På forsiden nå