Torsdag møttes alle beboerne ved det kommunale mottaket i Tingvoll til et felles møte med mottaksledelsen, kriseteam, helsesøster og politiet.

- Mange hadde spørsmål rundt hendelsen, og vi har forsøkt å roe stemningen og redusere frykten. Mange har observert hva som hadde foregått, og for mange av asylsøkerne som har vært borti ulike saker gjennom livet, var det viktig å etablert en felles realitetsforståelse, sier Olav Gjøvik, lensmann i Tingvoll, til Adresseavisen.

Han forteller at to av de skadde ligger fortsatt på sykehus med alvorlige skader i armer og hender. En person er lettere skadd og tilbake ved asylmottaket, mens gjerningsmannen får hjelp ved psykiatrisk sykehus.

Flere avhørt

- Vi har gjort flere avhør i dag. Vi har kartlagt hva som har hendt, men vi har ikke noe klart bilde på hva som er årsaken til at det har skjedd, sier Gjøvik.

Leder av internasjonal avdeling i Tingvoll kommune, Frank Mathisen, sier at både beboere og ansatte blir satt ut når slike drama skjer ved et mottak.

- Dette er et rolig mottak, og det er heldigvis sjelden vi har slike episoder. Vi blir satt ut når det skjer. Men vi har god beredskap,der alle som har behov for hjelp får det. Vi har i dag brukt mye tid på dem som var tett på situasjonen og ikke minst alle barna. Vi har flere familier ved mottaket, som naturligvis også ble skaket opp av en slik hendelse, sier Mathisen. På mottaket bor det nå 129 asylsøkere fra flere ulike land.

Bekymrede beboere

De involverte i knivdramaet onsdag bodde i samme oppgang, men mottaksledelsen er ikke kjent med at det har vært tidligere konflikt mellom partene.

- Beboerne tar situasjonen rimelig greit, men noen er naturligvis bekymret. Vi må forsikre dem om at sikkerheten ved mottaket er god, sier Mathisen.

Torsdag møttes alle beboerne ved det kommunale mottaket i Tingvoll til et felles møte med mottaksledelsen, kriseteam, helsesøster og politiet. Foto: Tommy Rustad