Fredag morgen skrev Adresseavisen at politiet i Oppdal etterlyste to personer etter flere hytteinnbrudd i et hyttefelt på Festa onsdag kveld eller natt til torsdag. Totalt sju hytter i samme hyttefelt var utsatt for innbrudd. I tillegg ble det stjålet en Nissan fra samme område, som politiet etterlyste torsdag.

Etterforsker saken

Fredag morgen ble bilen funnet på Eide på Nordmøre. Samtidig opplyste politiet at en annen bil var stjålet. Det dreide seg om en Nissan Primastar.

Denne bilen ble fredag ettermiddag funnet i Averøy på Nordmøre. Samtidig ble to personer arrestert.

- To gutter ble pågrepet klokken 13.40 etter tips og godt politiarbeid. Den stjålne bilen ble også funnet, sier operasjonsleder John Bratland ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Han opplyser at politiet nå skal undersøke om de pågrepne har en tilknytning til vinningsforholdene som har skjedd den siste tiden i Oppdal og på Nordmøre.

Lensmann Finn Skårsmoen i Oppdal opplyser at de pågrepne er de to guttene som politiet etterlyste internt fredag, og at de er mistenkt for å stå bak hytteinnbruddene og biltyverier.

- I løpet av dagen ble det tatt ut siktelse og besluttet pågripelse av den ene, sier Skårsmoen, og legger til at dette ikke skjedde med den andre på grunn av at han er under den kriminelle lavalder.

- Dette er to unge gutter. De vil bli fraktet til politistasjonen i Kristiansund hvor det blir gjort videre undersøkelser, før de fraktes videre til institusjonen hvor de hører hjemme, sier lensmannen.

Ba folk være forsiktig

Politiet manet i går publikum til forsiktighet og antydet at innbruddstyvene som hadde slått til på Oppdal kunne være bevæpnet.

- I en eller flere av hyttene er det borttatt våpen - en eller flere hagler, forklarte lensmann Skårsmoen tidligere fredag.

- Denne saken bekrefter viktigheten av at man forholder seg til våpenlovens regler om lovlig oppbevaring av våpen. Et hytteinnbrudd trenger ikke være dramatisk, men blir det når man vet at gjerningspersonene har fått tilgang til våpen og ammunisjon, la han til.

Skårsmoen har ikke fått detaljer om hvorvidt de to guttene hadde våpen da ble pågrepet. Hva som eventuelt er stjålet i forbindelse med hytteinnbruddene i Oppdal vil politiet ikke få oversikt over, før hytteeierne har gått gjennom hyttene sine. Fredag jobbet krimteknikere i hyttefeltet.