Én død og to kritisk skadd i tunnelulykke

Ulykkesgruppa undersøker hva som skjedde før en bil og en motorsykkel krasjet i Sunndal.

Tre helikoptre dro til ulykkesstedet. En mann ble bekreftet død på stedet. De to skadde ble fløyet til St. Olavs hospital. 

Saken oppdateres.

Klokken 15.08 gikk det ut melding til samtlige nødetater om en alvorlig trafikkulykke i Øksendalstunnelen. I tillegg til politi og ambulanser, ble tre ambulansehelikoptre sendt til den seks kilometer lange tunnelen i Sunndal.

- Tre personer er involvert. Den ene er omkommet, og de to andre er kritisk skadd, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen.

Det var en mann som omkom da motorsykkelen og bilen kolliderte inne i tunnelen. De to kritisk skadde er en mann og en kvinne, og de ble fredag ettermiddag fløyet til St. Olavs hospital.

Reite ønsker foreløpig ikke å gå ut med flere opplysninger om de involverte av hensyn til pårørende og etterforskningen.

To kilometer inne i tunnelen

Fredag kveld var krimteknikere og Ulykkesgruppa til Statens vegvesen kommet til stedet. Åstedsgranskningen pågikk i flere timer, og klokken 21.46 meldte Vegtrafikksentralen at tunnelen er åpen igjen.

Luftambulansen landet utenfor Øksendalstunnelen fredag ettermiddag. 

Ulykken skjedde om lag to kilometer inne i tunnelen fra Sunndalsøra-siden. Hva som skjedde forut for ulykken er fortsatt uklart.

Det var flere andre kjøretøy inne i tunnelen da ulykken skjedde, og i 17-tiden var alle kommet seg ut. Flere vitner er blitt eller skal bli avhørt av politiet.

Dødsulykken førte til lange køer på begge sider av tunnelen.  Foto: Tommy Fossum

Det dannet seg raskt lange køer på begge sider av Øksendalstunnelen. Mens tunnelen var stengt, ba Vegtrafikksentralen bilister kjøre om E39 og riksvei 70.

Trøbbel for fotballcup

Den stengte tunnelen fikk også konsekvenser for Hydro-cup som arrangeres på Sunndalsøra.

- Alle kampene blir flyttet i halvannen time i kveld, sier turneringsleder Jørund Svendsli i Hydro-cup til Adresseavisen.

Han jobbet fredag ettermiddag med logistiske utfordringer og henvendelser fra mange av fotballagene som var på vei til cupen.

Flere av kampene som skulle spilles fredag kveld ble utsatt til lørdag morgen.

- Det er kaos her nå. Vi skjønner at folk ringer og lurer, men vi må be dem følge med på Hydro-cups Facebook-side og spilleskjemaene.

Ulykken skjedde inne i Øksendalstunnelen. To personer ble kritisk skadd. 

 
På forsiden nå