Mann fra Trøndelag døde i basehoppulykke i Sunndal

En mann i 30-årene, tilhørende i Trøndelag, døde etter et basehopp ved Sunndalsøra lørdag formiddag. Det bekrefter Møre og Romsdal politidistrikt overfor Adresseavisen lørdag kveld.

Saken oppdateres.

Hoppet ble utført fra området Gammelurkollen.

- En kamerat av avdøde meldte til oss at de hadde foretatt et basehopp. I hoppet omkom kameraten, fortalte Per Åge Ferstad, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, til Adresseavisen noen timer etter ulykken.

Det var totalt fire personer i følget som hoppet fra et område i fjellet Gammelurkollen ned til Litldalen.

- To i fra følget hadde hoppet først, og det hadde gått bra. Så hoppet kameraten og vedkommende som omkom. Det tyder på at fallskjermen ikke har løst ut. De involverte er preget av situasjonen, sa Ferstad.

Møre og Romsdal politidistrikt fikk melding om hendelsen 14.18. Vedkommende ble hentet ut av området, og politiet vil fortsette etterforskningen med avhør. Deretter vil de kontakte kompetanse for å undersøke sekken, og finne årsaken til hvorfor fallskjermen ikke ble løst ut.

Pårørende er varslet om situasjonen.

På forsiden nå