Helse Møre og Romsdal bygger nytt sykehus:

- Sykehusutbygging går ut over pasientene

Helse Møre og Romsdal må kutte 200 årsverk for å spare til nytt sykehus. Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Sp, er kritisk til måten nye sykehus blir finansiert på.

Helsepolitisk talsperson i Sp, Kjersti Toppe  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Helse Møre og Romsdal må låne penger for å ha råd til å betale desemberlønna til de ansatte, skriver NRK Møre og Romsdal.

Helse Møre og Romsdal er ifølge NRK et av de norske helseforetakene som har gått i minus hvert år. De skal bygge nytt felles sykehus for Nordmøre og Romsdal til 4,1 milliardar kroner, men mangler egenkapital.

Underskuddet ser i år ut til å bli 175 millionar kroner, og styret har bestemt at 200 årsverk må bort. De tillitsvalgte er sjokkert og frykter det skal gå ut over pasientene, skriver NRK.

LES OGSÅ: Helseministeren åpner for at sykehusene i Trøndelag må ta regninga for manglende budsjettstyring i Møre og Romsdal. – Dette går ikke an, tordner fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Må spare en halv milliard

De neste tre årene må Helse Møre og Romsdal spare inn om lag en halv milliard kroner for å bygge sjukehuset.

Helsepolitisk talsperson i Sp, Kjersti Toppe, er kritisk til at sykehusene må kutte i driftsbudsjettet for å gjøre investeringer.

- Denne måten å gjøre det på går utover pasientene, sier hun til NRK Møre og Romsdal. Hun mener sykehusutbygging bør finansieres over statsbudsjettet.

 

Helseminister Bent Høie (H) derimot mener dagens ordning fungerer godt.

- Vi bygger mange sykehus nå, men sykehuset må holde budsjettet, og det er utfordrende for Helse Møre og Romsdal, seier Høie til NRK.

LES OGSÅ: Entreprenører vurderer søksmål mot helseforetak

LES OGSÅ: Kristiansund tapte ankesaken om plassering av sykehus

 
På forsiden nå