Politiet oppretter undersøkelsessak etter cruisehavariet

Politiet i Møre og Romsdal oppretter undersøkelsessak etter motorhavariet til cruiseskipet Viking Sky» fikk i Hustadvika lørdag.

Cruiseskipet Viking Sky la til kai i Molde klokka 16.30 søndag til applaus fra tallrike frammøtte.   Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

– Det foreligger ingen mistanke om straffbare forhold i denne saken. Men straffeprosessloven hjemler at det gjennomføres undersøkelser for å avklare årsaken ved en slik hendelse, selv om det ikke foreligger slik mistanke, sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt.

LES OGSÅ: Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag

I tillegg til denne saken, har også politidistriktet opprettet undersøkelsessak i tilknytning til motorhavariet som lasteskipet Hagland Captain fikk i Hustadvika samme ettermiddag.

Skovly understreker at politiet samarbeider med andre norske myndighetsorganer som gjør undersøkelser i forbindelse med disse to motorhavariene.

Her blir cruisepassasjerer fra skipet Viking Sky heist opp i 330-skvadronens helikopter under redningsaksjonen på Hustadvika. Video: FORSVARET

Det var 1373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans ved 14-tiden lørdag. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon. Totalt har 27 personer blitt behandlet på sykehus i Molde og Kristiansund etter hendelsen med cruiseskipet Viking Sky.

På forsiden nå