Plages kraftig av aggressive tiggere i Molde

Rundt 100 tiggere registrert. - Åpenbart at de er her på grunn av jazzfestivalen, sier politiet.

Det var en klissvåt, men fin, åpning av Jazzfestivalen mandag. Men tiggerproblemet har dessverre vist seg å bli stort.  

Saken oppdateres.

Politiet i Nordmøre og Romsdal har i løpet av mandagen brukt store ressurser på et stort tiggerproblem som har dukket opp i kjølvannet av Jazzfestivalen i Molde.

- De har åpenbart vært til stor sjenanse for mange, og vi har fått mange klagemeldinger på tiggere i dag, forteller operasjonsleder Leif Bergem-Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

LES OGSÅ: Klissvåt åpning av Moldejazz

LES OGSÅ: Sju av ti gir ikke penger til tiggere

Registrerte tiggerne

Dermed valgte politiet å gå systematisk til verks, og har i løpet av dagen talt og registrert tiggere. Totalt har de kommet opp i rundt 100 tiggere. Noe av problemet er metodene de velger.

- Tigging er jo til en viss art lovlig, men en aggressiv og aktiv tigging er ikke tillatt, sier Bergem-Ohr.

Og det er nettopp aktive og aggressive flere av tiggerne har vært. Ei dame i 40-årene ble innbrakt til politistasjonen og bøtelagt for tiggingen. Operasjonslederen har godt håp om at det skal spre seg i miljøet og ha en preventiv effekt.

Overrasket

Han er ikke i tvil om at det er den pågående festivalen som trekker tiggerne til byen. Politiet er ikke tatt på senga, men noe overrasket over det store antallet.

Politiet vil følge ekstra med tiggerne i dagene som kommer, og vil slå hardt ned på dem som ikke holder seg til reglene.

På forsiden nå