Starter direkterute til Molde

- Økende forretningstrafikk er årsaken, ifølge Widerøe.

Dash 8 -300-fly vil bli brukt på Widerøe-ruten mellom Molde og Trondheim. (Arkivfoto)  Foto: FRANK CADAMARTERI

Saken oppdateres.

Ifølge Nina Jensen i Avinor dreier det seg om to daglig avganger mandag til torsdag. En avgang om morgen og en om ettermiddagen. Fredag vil det være en ettermiddagsavgang hver vei.

Mer fra SAS

Under luftfartskonferansen Flight 2014 på Værnes i dag ble det også kjent at SAS øker frekvensen på sin ruteforbindelse til Stavanger fra tre til fem daglige avganger. Også denne endringen skjer i høst.

Kommer Kron i forkjøpet

Molde-ruten har ligget brakk siden Krohn Air brått gikk konkurs i februar. Mannen bak selskapet, mangemillionæren Claus Krohn (81) etablerte allerede i april et nytt selskap og har uttalt at han håper å ta opp igjen trafikken på ruten i høst. Nå kommer Widerøe ham i forkjøpet.

– Vi er veldig glade for å kunne imøtekomme de mange og sterke kundeønskene om at nettopp Widerøe skulle ta opp flyruten Molde – Trondheim etter at Krohn Air avviklet sist vinter, sier Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i en pressemelding.

Starter i høst

Han peker på at den nye ruten vil forenkle reisen for mange og viser til de gode forbindelsene selskapet har mot Nord-Norge i sitt nettverk.

Den nye starter 1. september og skal flys med en De Havilland Dash 8–300 med 50 seter. Reisetiden vil være 45 minutter.

LES OGSÅ:

Verdens største fly landet på Gardermoen

Fyller Værnes med flygende historie

For dyrt å få gigantflyet til Værnes

Norwegian-mannskap måtte fly med SAS

På forsiden nå