Tre omkom i bussulykke

Tre personer er omkommet i en alvorlig bussulykke i Inndal i Verdal.

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Jostein Grimstad i Nord-Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor adressa.no at tre personer er omkommet i ulykken.

SE BILDENE: Dødsulykke i Verdal

Sykehuset Levanger bekrefter i en presseorientering at i alt 26 personer ble sendt til sykehus.

To alvorlig skaddTo av disse er alvorlig skadd, men tilstanden betegnes som stabil. En opereres nå i ettermiddag, mens den andre er til obervasjon. Sju skadde ble sendt til St. Olavs Hospital med helikopter. 19 andre ble sendt til Sykehuset Levanger.

17 av dem har bruddskader og kuttskader og er til behandling og observasjon. To personer har alvorlige bukskader, én blir operert i ettermiddag og én observeres fortløpende.

De 16 andre passasjerene var til legesjekk på ulykkesstedet, og ble senere kjørt til Trønderbilenes hovedkontor i Levanger.

LES OGSÅ: Hever bussen med luftputer

Ulykken skjedde på riksvei 72 på Garnes i Inndalen i Verdal like etter klokken 08.00 i morges. Bussen var på vei til Østersund, der passasjerene skulle på handletur. Store politi- og ambulansestyrker rykket raskt ut til stedet.

- Omfattende

44 personer i tillegg til sjåfør var involvert i ulykken. Sjåføren kom imidlertid uskadd fra ulykken.

TV-ADRESSA: Se video fra ulykkesstedetLES OGSÅ: Skjerpet beredskap ved St. Olav

- Bussen kom fra Trønderbilene, bekrefter Lise Bedsvaag Mjøsund i Trønderbilene overfor adressa.no.

Var på vei til Sverige

Passasjerene er pensjonister, som er tidligere ansatte i Trønderbilene. Turen var arrangert av Trønderbilene, og bussen var på vei til Østersund. Turen skulle være en dags handletur, opplyser Mjøsund.

En buss hentet de 18 uskadde passasjerere og brakt dem tilbake til hovedkontoret i Levanger. Pårørende til busspassasjerene kan ringe bussselskapet på nummer 479 13 000, opplyser Trønderbilene.

Det er opprettet et pårørendesenter i Rådhuset i Steinkjer.

Redningsmannskapene jobber for fullt på stedet. Flere luftambulanser og vanlige ambulanser har rykket ut.

Katastrofealarm

Det ble slått katastrofealarm ved Sykehuset Levanger like etter ulykken. Ekstra beredskap ble satt inn, og kriseberedskapen fungerte godt.

- Sykehuset ble rustet opp til å ta imot opptil 50 skadde. Alle ansatte stilte opp, sengeposter ble ryddet, og det ble gjort en stor innsats av de ansatte, sier avdelingsleder Hilmar Hagen ved akuttmedisinsk avdeling Sykehuset Levanger på en presseorientering i ettermiddag.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå