Henlegger sak mot siktet i Vuddudalen-saken

45-åringen ble antatt å være bakmann i den grove voldssaken i Levanger.

I denne campingvognen ble en 42-årig mann utsatt for grov vold. 

Saken oppdateres.

Riksadvokaten har nå henlagt siktelsen mot en 45-årig mann som politiet antok var bakmannen i den såkalte Vuddudalen-saken, skriver Trønder-Avisa.

Alvorlig skadd

Høsten 2011 ble en 42-åring og hans samboer utsatt for et grovt overfall mens de sov i en campingvogn i Vuddudalen i Levanger kommune. 42-åringen fikk alvorlige hodeskader i overfallet og har opplevd helseproblemer i etterkant. Sju personer var tiltalt i saken, som kom opp i Inntrøndelag tingrett i juni. Tre menn ble dømt for å ha utøvd volden, mens fire andre ble dømt for medvirkning. Voldsofferet var medlem i MC-klubben Outlaws, og flere av de tiltalte skal være knyttet til kriminelle MC-miljø.

LES OGSÅ: Fem års fengsel for campingvogn-overfall

LES OGSÅ: Husker lite av overfall

LES OGSÅ: Innrømmer slag

LES OGSÅ: Ville fengsle hovedmenn i seks år

Siktet, men ikke tiltalt

Åtte personer var opprinnelig siktet i saken, og 45-åringen var en av dem, siktet for medvirkning til grov vold. Men 45-åringen ble aldri tiltalt i saken. 45-åringen eide huset som voldsofferet skulle flytte inn i.

Politiet mener at overfallet kan ha vært motivert blant annet av uenigheter om leieforholdet. Det var telefonkontakt mellom 45-åringen og flere av overfallsmennene før overfallet, men det knyttet ikke 45-åringen konkret opp mot overfallet.

Nå har Riksadvokaten henlagt saken mot mannen etter bevisets stilling.

– Det fremkom ikke opplysninger før, under eller etter hovedforhandling som styrket bevisene mot 45-åringen, sier politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

På forsiden nå