Disse Steinkjer-guttene kan ha årets russelåt

- Mange russesanger handler bare om å feste, drikke og ha sex. Vår låt skiller seg litt ut, sier Steinkjer-russ Emil Rødsjø.

16 Steinkjer-gutter i Superior har en av fem låter som kjemper om å bli årets russelåt på radiokanalen NRK mp3. Video fra Steinkjer-russen.

Saken oppdateres.

De 16 Steinkjer-guttene i Superior har en av fem låter som kjemper om å bli årets russelåt på radiokanalen NRK mp3. Vinneren får russelåta spilt på radiokanalen gjennom hele russetida.

Funker på fest

- Vi er veldig fornøyde bare med å komme til topp fem, sier Emil Rødsjø i Superior.

Auricon feat. Lopez har laget sangen for guttene fra Steinkjer videregående skole. Guttene påvirket tekst og musikk.

- Vi har spilt den på en del fester allerede, og har fått veldig god respons, forteller Rødsjø.

- Hva kjennetegner en god russelåt?

- Det viktigste er at den har en bra tekst og litt ordentlig «drop». Andre russelåter handler om å feste, drikke og ha sex. Denne skiller seg litt ut, mener Emil Rødsjø.

Teksten handler nemlig om å stå på og nå sine mål, noe Rødsjø mener stemmer bra med idrettsguttenes verdier. Skiskyting og håndball er idrettene de fleste av dem driver med.

Festing blir det likevel når russetida starter med dåp den 1. mai.

- Vi er alle ferdige med sesongen, så dermed blir det nok noe festing, sier Rødsjø.

LES OGSÅ: Skoleledelsen avlyser russerevy ved Heimdal vgs

Kåres av jury

Rødsjø og gutta i Superior valgte denne konkurransen fordi det er en jury som velger ut det beste bidraget, sammen med en avstemning blant publikum.

- Vi er veldig fornøyde med å være med i konkurransen med så store russegrupper. Hvis det bare handler om antall stemmer, har vi nok liten sjanse. Vi er veldig glade for alle som har stemt på oss, sier han.

Avstemningen varer til 26. april.

På forsiden nå